Rakeback – Hvorfor og hvordan

Alle nye indenfor online poker kommer formentlig til at stifte bekendtskab rakeback, men hvorfor er rakeback vigtigt for en pokerspiller og hvordan modtager du rakeback? Vi vil prøve at besvare spørgsmålene med denne artikel, hvilken forhåbentlig kan give et godt indblik og en forståelse af konceptet.

Rake er en dyr fornøjelse

En spiller, der ønsker at spille på et online pokersite, skal betale for at anvende deres software. Det er på denne måde et pokersite tjener penge og betalingen sker automatisk som et gebyr i turneringer eller som rake fra hver pot indenfor cash game. Mange bemærker nærmest ikke pengene bliver trukket cash games, mens det ofte bare beregnes som en del prisen i turneringer. Dog bliver det hurtigt til mange penge og netop her kommer rakeback på banen.

Når vi taler om rakeback, er der tale om at et pokersite giver penge tilbage til deres spillere fra disse gebyrer og rake. Dermed kan spilleren opnå en besparelse ved at spille på det givne pokersite, hvilket kaldes rakeback. Denne besparelse gør rakeback til en rigtig forretning for spilleren, hvorfor en rakeback aftale er væsentlig for alle pokerspillere.

Hvordan modtager du rakeback

Men hvordan modtager du så din rakeback? Dette kan ske på to forskellige måder, men essensen er den samme. Den mest simple er direkte rakeback, der giver en procentdel af din rake tilbage (normalt 30-40 %). Her skal du bare spille og vil herefter modtage beløbet automatisk svarende til den givne procent, der sættes ind på konto en gang om måneden (nogle steder mere ofte).

Andre steder kører dog med indirekte rakeback, der modsat den første sjældent foregår automatisk. Her vil du normalt modtage din rakeback som en del af et VIP program eller lignende, hvor rakeback gives som en bonus for f.eks. dine poker point. Dette betyder du selv skal indløse din rakeback, der både kan komme som en bonus der skal spilles fri og kontante beløb. En anden væsentlig detalje er rakeback procenten ved indirekte rakeback. Denne afhænger normalt af din spilleaktivitet målt på VIP niveau, hvilket betyder mere rakeback for mere spil.

Rakeback oftest bedst hvis man spiller meget

Men hvad er så bedst? Dette kan ikke afgøres umiddelbart, men for spillere med høj aktivitet kan indirekte rakeback ofte være fordelagtig, mens spillere med mellem aktivitet ofte kan modtage det samme med de to former for aftaler. Lige meget hvilken rakeback aftale du foretrækker, bør du dog undersøge mulighederne og her kan vi anbefale denne hjemmeside om rakeback.