Poker spil og skat – En forklaring

Poker og skat har altid været genstand for meget diskussion blandt pokerspillere. Mange gange bliver man mere forvirret end egentlig afklaret ved læse rundt på nettet, hvor informationerne til tider kan være uklare og direkte forkerte nogen gange. Denne lille artikel kan forhåbentlig afklare de fleste spørgsmål og sørge for, at du spiller på et skattefri pokerrum fremover.

Poker licens indenfor EU et krav

Den første og eneste betingelse for skattefri poker er en poker licens indenfor EU. Reglerne er faktisk simple nok og alle pokerrum med en licens indenfor EU kan betragtes som skattefri. Ifølge EU kan en borger indenfor den Europæiske Union ikke beskattes i to lande, hvorfor gevinster vundet på pokerrum med licens i et EU land er undtaget for skat i Danmark.

Dette lyder simpelt nok, så hvorfor den store forvirring omkring reglerne. Den overordnede forklaring er, at pokerrum normalt ikke har deres licens direkte i et EU land, men derimod tidligere kolonier underlagt EU lande. En undtagelse er Malta, der er et selvstændig EU land, og ikke underlagt andre. Ser man derimod på den anden store licens udbyder, Gibraltar, er situationen en anden, da denne underlagt Storbritannien og betragtes som britisk territorium.

Det kan selvfølgelig være svært for den enkelte spiller at afgøre, hvor en spille licens hører til. Dette forværres af at nogle har flere licenser og f.eks. forskellig for sports betting og poker, mens enkelte også har flere for selve pokerdelen i form af underlicenser.

Få dit eget bindende svar

Vil man være helt sikker bør man dermed kontakte skat i Danmark og få et bindende svar på skattefriheden. Nogle pokerrum har faktisk foretaget denne handling på vegne af deres spillere allerede, hvilket selvfølgelig gør det nemmere for spilleren. Vi anbefaler helt klart at anvende disse pokerrum, da man her kan vide sig helt sikker i sin sag.

For en komplet liste over skattefri pokerrum, vil vi anbefale at besøge denne side om Skattefri Poker. Her får du masser af information om poker og skat og vil løbende blive opdateret med nye pokerrum, der opfylder betingelserne. Ydermere bør man være opmærksom på, at Danmark indfører nye licensregler per 1.1. 2011, hvor pokerrum under dansk licens antages at blive skattefrie.